<br />
<b>Warning</b>:  Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in <b>/srv/users/inhetwesten-nl/apps/inhetwesten-nl/public/superbeheer/includes/functions.php</b> on line <b>150</b><br />
png

Wat we bieden

De boerderij

In het Westen is een zorgboerderij in Nijmegen-West. Je kunt kiezen uit meerdere werkzaamheden: het telen van groente, het aanleggen van een natuurtuin, of het verzorgen van de dieren. Maar misschien maak je wel veel liever verse tomatensoep of appeltaart, wil je creatief bezig zijn, of een combinatie van deze activiteiten. Voor iedereen is er meer dan genoeg te doen!

De kassen en de moestuin

In het Westen biedt een professionele kas van ongeveer 300 vierkante meter, waarin we vrijwel het hele jaar door onze eigen groenten, bloemen en fruit kunnen telen. Ook is er een stadsmoestuin in de open lucht. Daarin kunnen we gewassen verbouwen die meer ruimte nodig hebben, zoals aardappelen, worteltjes en bonen. Maar ook staan er een aantal fruitbomen die onderhouden en geplukt moeten worden.

We doen alles natuurlijk zelf: het omspitten van de grond, het uitzoeken van de zaadjes, het voorzaaien in de pootkamer, het ‘dieven’ van de opgroeiende planten. Sommige van die activiteiten zijn seizoensgebonden, zoals het oogsten van de fruitbomen (herfst), het onderhouden en aanleggen van paden en omheining (winter – als het niet vriest), het inzaaien van de moestuin (lente), het onkruid wieden en gras maaien (zomer). Maar de activiteiten in de kas gaan min of meer het hele jaar door, waarbij in elk seizoen zowel geplant als geoogst kan worden.

Dierverzorging

Op het terrein van In het Westen loopt een groep damherten. Herten zijn van nature schuchtere dieren die rustig benaderd en verzorgd moeten worden, helemaal wanneer ze jongen hebben. Ook hebben we 5 shetlandpony's om te verzorgen. Naast deze dierenweide gaan we uitbreiden met een kippen- en konijnenhok. Nadat deze hokken zijn gebouwd moeten ze worden onderhouden en hebben ook deze dieren verzorging nodig. De verse eieren eten we bij de lunch.

De natuurtuin

Een flink deel van In het Westen is op dit moment nog een grote grasweide. Wat is er leuker dan na te denken hoe dit grasland om te toveren tot mooie natuur? Met veel verschillende vogels, vlinders, bloemen, struiken, egels, en wat dies meer zij. Hoe kunnen we die tuin het beste aanleggen? Wat moet waar komen, en wat moet er als eerste?

Deel deze pagina
<br />
<b>Warning</b>:  Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in <b>/srv/users/inhetwesten-nl/apps/inhetwesten-nl/public/superbeheer/includes/functions.php</b> on line <b>150</b><br />
png

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×