png
23 June 2014

Actueel

Floris zag eens pruimen hangen...

De takken van de pruimenbomen zitten zo vol pruimen dat ze het nog maar net houden. Floris heeft gisteren de bomen extra geïnspecteerd en verwacht dat we er op dit moment geen vruchten af hoeven te halen om de takken wat verlichting te geven. Dit is goed nieuws!

Want dat betekent dat we over enkele weken een hele lading pruimen hebben. Die eten we natuurlijk gewoon uit het vuistje, maar kunnen we ook verwerken in andere lekkere dingen. Vorig jaar hebben we een heerlijke Italiaanse pruimentaart gebakken. Maar we kunnen natuurlijk ook gewoon jam maken. Wil je dit thuis ook doen dan hebben we hier het recept uit de Margriet zoals onze moeders hem vroeger maakte. Eet smakelijk:

Wat heb je nodig? (4 potten van 300 ml)
• 1 kg pruimen, ontpit, in stukjes (liefst van de boomgaard van In het Westen)
• rasp en sap van 1 citroen
• 1 kaneelstokje
• 2 kruidnagels
• ½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
• 300 g geleisuiker

Zo maak je het!
Schep de pruimen om met citroenrasp en –sap, de specerijen en de suiker. Laat de smaken 2 uur intrekken en schep af en toe om. Breng het mengsel dan aan de kook in een ruime pan en laat 4 minuten borrelend koken. Verwijder kaneel en kruidnagels en schep de jam in een goed gewassen en met kokend water nagespoelde potten. Draai de deksels erop en laat afkoelen.

Floris zag eens pruimen hangen...
Deel deze pagina
Terug naar overzicht
png

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×